El Claustre aprova per la mínima l'informe de la Rectora

11 de desembre del 2008 |

El Claustre de la UdG, reunit avui a la Facultat d'Educació i Psicologia, ha acabat aprovant per la mínima l'informe de la Rectora. Amb una diferència de només 12 vots (dels 93 emesos) s'ha fet evident el malestar d'una part molt important de la comunitat universitària.

48 claustrals han votat afirmativament l'informe, mentre que 36 ho han fet en contra, 8 han votat en blanc i 1 nul. La sala, que en cap moment s'ha vist plena (a diferència de la setmana passada, quan hi va haver l'assemblea d'estudiants), ha demostrat que la manca de participació que alguns critiquen dels estudiants en realitat és -desgraciadament- quelcom arrelat en tota la comunitat universitària.

Tot i no aconseguir tombar l'informe, els estudiants interpretem aquest resultat com un toc d'atenció important de l'equip de govern actual, i li demanem una reflexió i un canvi de rumb. Sense anar més lluny, si la resta d'estudiants claustrals haguessin assistit al Ple, l'informe hagués caigut. Desgraciadament, són molts els que encara necessiten treballar per pagar-se els estudis, i això va abans que el Claustre.

Recordem, a més, que hi ha 22 seients d'estudiants buits degut a la manca d'informació que hi ha sobre la manera amb què els estudiants poden participar. A les passades eleccions al Claustre, només el Consell d'Estudiants va fer una campanya informativa per fomentar la participació. Encara és hora que el Rectorat s'hi posi.