Els Mossos carreguen a la UB i els estudiants de la UdG decideixen mantenir la protesta

18 de març del 2009 |

Aquest matí, Dídac Ramírez, Rector de la UB, ha autoritzat l'entrada dels Mossos d'Esquadra a la seva universitat, cosa que ha provocat una càrrega contra els estudiants que mantenien la tancada a l'edifici històric del rectorat (al final del text us adjuntem dos vídeos).

Per la seva part, la cinquantena de persones que estan vivint a la UdG han manifestat que continuaran amb la ocupació pacífica de la Facultat d'Educació i Psicologia com fins ara, mantenint l'acte de reivindicació que ja porta tres mesos en marxa, sense afectar a l'activitat acadèmica habitual i mantenint el diàleg amb el Rectorat.

D'altra banda, el Rectorat de la UdG ha assegurat als mitjans de comunicació i als membres de l'Assemblea d'estudiants de la UdG que la ocupació de la FEP ha estat i encara és pacífica i que en cap cas tenen la intenció de donar permís als Mossos per a entrar.

Ambdues parts han reafirmat el compromís de seguir amb les negociacions i evitar que es produeixi cap tipus d'acte violent o intervenció policial, ja que el conflicte polític s'ha de resoldre mitjançant el diàleg i vies democràtiques. En aquest sentit, s'ha apuntat la possibilitat que el Síndic de la UdG faci de mediador en les negociacions que últimament semblen encallades.

Tot seguit, us adjuntem dos vídeos del que ha passat aquest matí a la UB: