La direcció de l'IES Jaume Vicens Vives impedeix una protesta dels estudiants

19 de febrer del 2009 |

Seguint les directrius marcades pel Departament d'Educació, que ha donat instruccions a les direccions dels IES de prohibir qualsevol ocupació simbòlica a favor de l'ensenyament públic, la direcció de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona va voler impedir ahir una protesta pacífica al seu institut.

A les 5 de la tarda, una setantena d'estudiants de l'Assemblea d'Estudiants de l'IES Jaume Vicens Vives van iniciar una manifestació fins l'institut, on tenien previst fer-hi una sèrie de xerrades, passar-hi una nit, i a l'endemà al matí llevar-se aviat i netejar-ho tot per a poder fer les classes amb normalitat.

La direcció del centre, però, va voler impedir aquest acte tancant amb clau totes les portes d'accés a l'institut. Vist això, una vintena d'estudiants van decidir saltar la tanca de l'exterior del centre i fer una xerrada sobre Bolonya a fora el pati.

En aquestes circumstàncies, els membres de l'equip directiu del Vives van decidir retenir aquests estudiants, sota la observació permanent d'una desena de Mossos d'Esquadra de paisà. Un a un, la direcció va trucar als pares dels alumnes per què els anessin a buscar dient-los que els seus fills "havien comès un delicte", cosa que a molts els va semblar inversemblant.

L'episodi va acabar cap al vespre, quan van sortir els últims estudiants retinguts, que van ser aplaudits per una concentració espontània d'estudiants i gent del carrer que els donava suport. Al mateix moment va entrar el delegat territorial d'ensenyament, Andreu Otero, a parlar amb la direcció del centre. Encara no se sap si se sancionaran els estudiants ni de quin tipus podrien ser les sancions.

Més informació: