Una seixantena d'estudiants reclamen responsabilitats polítiques a Girona

25 de març del 2009 |


Arran de les pallisses dels Mossos d'Esquadra a Barcelona la setmana passada, l'Assemblea d'estudiants de la UdG va reunir, ahir dimarts 24 de març, unes 60 persones en dues concentracions: la primera al Rectorat de la UdG i la segona davant la seu d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV).

A l'equip de rectorat se li va exigir un posicionament públic contra l'ús de la violència per a solucionar qüestiona polítiques i que aquesta és una condició indispensable per a continuar mantenint el diàleg amb els estudiants de la UdG. Cal recordar que la rectora, juntament amb la resta de rectors catalans, va emetre un comunicat de suport a la decisió de Dídac Ramírez -rector de la UB- d'enviar els Mossos d'Esquadra a desallotjar la Universitat de Barcelona.

Pel que fa a la concentració davant de la seu d'ICV, una quinzena d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra que estaven posicionats a l'interior de l'edifici van impedir que els representants dels estudiants entreguessin una còpia del manifest contra la repressió brutal de Barcelona subscrit per la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, SOS-Racisme, Justícia i Pau, l'Observatori DESC i l'OSPDH de la Universitat de Barcelona.

A més, tres furgones d'antiavalots esperaven al carrer del darrere de l'estació de tren i quatre més uns carrers més enllà. Les concentracions van acabar sense cap incident i amb una actutid de protesta pacífica per part de tots els estudiants.